Hjælp til brug af hjemmesiden.


Hjemmesiden er forholdsvis enkel at bruge, men da den har mange muligheder kan nogle få tips og oplysninger være til nytte.


Søgning.

Man kan søge enten på fornavn eller efternavn, eller begge. Hvis ikke en eksakt søgning giver noget, kan det skyldes at navnet i basen er stavet anderledes, man kan så prøve blot at søge på en del af navnet.

Søgeresultat.

På søgeresultat siden kan der være flere muligheder, så man derfor må vælge den man søgte, hvad man får ud af søgningen afhænger af om man er loget ind eller ej.
Hvis man ikke er logget ind ser man kun navnet for nulevende personer, logget ind får man alle oplysninger på den valgte person
På resultatsiden får man mange olysninger, og disse kan man vælge at se på flere måder.

Personsidens Menulinie.

På menulinen kan man vælge enten at se den pågældende persons ANER, EFTERKOMMER, eller man kan finde ud af SLÆGTSKABER, man kan via TIDSLINIE se begivenheder sket i personens levetid, og ikke mindst kan man FORESLÅ rettelser eller tilføjelser til den pågældende person. For hver mulighed er der igen flere valgmuligheder.

ANER og EFTERKOMMERE

Hvis man vælger ANER eller EFTERKOMMERE kan man som STANDARD se resultatet i kasser med billed og navn. Vælges kompakt ser man resultatet i mindre kasser uden billed. Vælges BOKS kommer alle personoplysninger som tekst i store bokse, vælges Kun TEKST kommer de samme oplysninger uden boks.

Under ANER kan vælges ANETAVLE, og under EFTERSLÆGT kan vælges REGISTER, begge giver oplysninger med generationsangivelse og billed og alle oplysninger i tekstform. Dette er et godt valg hvis man ønsker en udskrift med mange oplysninger.

SLÆGTSKAB

Med SLÆGTSKAB har du mulighed for at finde ud af hvilkes slægtskab du har til en anden i slægten. Til formålet skal der bruges person-Id for dig og den du vil sammenligne med, indtast først dit navn i FIND og klik på navnet, din Id kommer nu frem i feltet, gør derpå det samme for den du vil samenligne med, når begge personers Id'er står i felterne trykker du på BEREGN, og straks kommer der en skematisk visning af jeres slægtsforhold.

FORESLÅ

FORESLÅ er en ritig god nyhed, den give mulighed for direkte at foreslå rettelser eller tilføjelser til netop den person man har på skærmen, når jeg har modtaget forslaget vil det blive bedømt og kontrolleret før evt. rettelser eller tilføjelser bliver foretaget, men til gengæld er det muligt straks at se dem.

Mere følger senere


Richardt Rolsted